Posada de Lord - Allotjament turístic

Allotjament turístic 608 27 76 11 - info@posadadelord.com

Lectura a Posada de Lord

Posada de Lord, destaca per ser una casa idíl•lica per a perdre's i submergir-se dins un bon llibre. L'entorn que ofereix la casa, tant pel què fa a la zona del jardí, com pel que fa al bosc privat; el qual desperta unes magnífiques panoràmiques a l'embassament i a la serra de Busa i els Bastets, converteix aquest espai en un lloc ideal per a relaxar-se i somniar. A part dels entorns de la casa, els quals propicien a la realització d'aquesta activitat, aquesta també disposa d'una àmplia biblioteca, on a partir de la qual, es pot consultar un àmpli ventall de llibres (novel•les, contes, sàtires, etc.)

Gastronomia

La cuina de la Vall de Lord es basa en els productes de la terra i sobretot de temporada, com els bolets i la caça. Als restaurants de la vall es poden degustar diferents plats que tenen com a base productes de qualitat i que estan elaborats de les més diverses maneres, des de la cuina tradicional a la cuina d’avantguarda. Podreu degustar guisats de vedella, porc o xai criats a la comarca, acompanyats de trumfos i bolets dels nostres boscos i camps, entre d’altres. La selecció de productes autòctons de la vall és àmplia i variada. Les carns, tant de corral com de caça, les verdures i hortalisses, els bolets, les tòfones o els dolços, els podreu degustar ens diferents establiments, on us oferiran des de la cuina més tradicional de muntanya, heretada de les àvies, fins a les propostes culinàries de la línia més actual. Diuen que qui tasta algun producte elaborat en alguna de les petites industries artesanals de la vall, ja sigui d’embotits, formatges, conserva de bolets, coques i dolços, no pot marxar sense endur-se un d’aquests records tant especials pel paladar. També cal esmentar la producció artesana de productes de qualitat com son els embotits i curats de porc i els formatges, iogurts i altres derivats de la llet de cabra, ovella i vaca que pasturen pels prats de la vall.

Senderisme

Per la Vall de Lord hi podem trobar infinitats de camins, excursions per fer a peu. Us en facilitem unes quantes. SENDERISME PER LA VALL DE LORD

Escalada

La Vall de Lord, per les seves especials característiques morfològiques, ofereix als amants de l’escalada múltiples roques i parets per gaudir d’aquest esport. A diferents indrets de la vall, es troben vies perfectament equipades i de diferents nivells de dificultat. Les de més fàcil accés es troben al costat del camí que es dirigeix al Santuari de Lord, un cop passat el túnel del Roc Foradat. Un altre indret força accessible són les vies obertes a la vessant sud del Tossal de la Creu del Codó. Als escaladors més experimentats, se’ls hi ofereix la possibilitat de poder gaudir de la Roca de Canalda, en la qual hi trobaran múltiples i variades vies d’escalada. A la muntanya de la Coma, hi ha diferents indrets amb vies obertes envoltades de magnífiques panoràmiques. També a l’interior del local social de La Coma hi ha instal·lat un rocòdrom per a poder practicar tot l’any aquest esport.

Kayak

L’embassament de la Llosa del Cavall està situat en uns paratges de gran bellesa i ofereix racons només accessibles amb kayak. La sensació de descobrir remant en silenci aquests indrets salvatges, és un verdader plaer pels sentits.

Barrancs i espeleologia

El paisatge de la Vall de Lord ofereix una gran diversitat de racons, que degut a les seves característiques orogràfiques, formen profunds barrancs i torrents. Alguns d’ells amb extensos cursos d’aigua, i d’altres amb escarpades parets verticals que posen a prova la tècnica dels esportistes més agosarats. Destaquen, entre d’altres, el Torrent dels Forats a la Serra de Pratformiu, el Barranc de Coll de Port al nord del municipi de la Coma, el Torrent de l’Adou a la Serra de Busa i diferents trams del riu Aigua de Valls i el Pont Quebradís al límit nord del municipi de Guixers.

Les serres calcàries també ofereixen notables avencs per a la pràctica de l’espeleologia com el de Montserrat Ubach situat prop del llogarret de Canalda, al municipi d’Odèn, el qual és considerat un dels avencs més profunds de Catalunya o el del Capolatell ubicat estratègicament dins de la “Presó de Busa”. Aquest darrer destaca per estar situat dins del pollegó més occidental de l’extens altiplà de Busa.

Ski

A la Serra del Port del Comte, per les seves característiques morfològiques, s’hi troben una gran quantitat de dolines. Algunes d’aquestes, formen autèntics pous naturals. És el cas del Forat de la Bòfia, un gran pou natural en el què , en el seu interior, s’hi conserva la neu durant bona part de l’any. Com a curiositat, la neu del fons d’aquest forat, antigament era transportada amb cavalleries cap a la ciutat de Solsona, on era introduïda en un pou de gel, el qual actualment s’ha recuperat i és un dels atractius turístics d’aquesta població.

També pels amants de l'ski s'hi troben les pistes del port del compte, una estació de caràcter familiar, amb pistes amples i pendents per a tots els nivells.

Parapent

Per als qui els agrada gaudir de la natura des de l’aire, la Vall de Lord té unes tèrmiques que faciliten els vols en parapent amb sortida des de les parts més elevades de la serra del Port del Comte, tot oferint unes vistes fantàstiques de tota la Vall de Lord i el seu entorn.

Golf

Els amants del golf trobaran al Port del Comte un camp de muntanya de 9 forats on poder posar a prova les seves habilitats envoltats d’un paisatge d’alta muntanya.

BTT

A la Vall de lord hi ha un centre de BTT, de nou rutes amb un total de 148 km senyalitzats per paissatges d'alta montanya, 100% recomanats.